Welk kindermatras kun je het beste kopen?

Bij het kopen van een nieuw kindermatras moet je met een aantal punten rekening houden. Koop je een matras 70×140 of een 100×200? En hoe dik en zacht moet het matras eigenlijk zijn? In dit artikel kun je hier meer over lezen.

Formaat

matras 70x140

Kindermatrassen zijn verkrijgbaar in veel verschillende formaten. Je kunt kiezen voor een matras voor een kinderledikant van 70×140, een tussenmaat van 70×160, een meegroeibed van 90 x 135/205 of een eenpersoonsbed van 100×200. Meet de lengte van je kind op en kies voor een bed dat niet te groot is en toch groot genoeg om nog een aantal jaar mee te gaan.

Dikte

Een kindermatras moet niet te dik en niet te dun zijn. Als je er zeker van wilt zijn dat je kind comfortabel slaapt, is het belangrijk om te kiezen voor een kindermatras met een dikte van minstens 8 centimeter. Zorg er ook voor dat het matras goed in het frame past. Slaapt je kind op een stapelbed of een hoogslaper? Dan is dit extra belangrijk. Je wilt natuurlijk niet dat de uitvalbeveiliging zijn werk niet meer doet.

matras 70x140

Zachtheid

Voor kinderen is het belangrijk om op een niet te zacht matras te slapen. Een polyether matras is daarom een goede keuze. Dit biedt voldoende ondersteuning, is voordelig en anti-allergisch. Test ook uit of het matras niet te zacht is. Doe dit eventueel samen met je kind.