Wat zijn de voordelen van een donzen dekbed?

Het hoofddoel van een dekbed is het vasthouden van je lichaamstemperatuur. Aangezien mensen zo’n halve liter vocht afgeven tijdens hun slaap, moet een goed dekbed vocht absorberend zijn. Daarnaast slapen de meeste mensen liever niet onder een te zwaar dekbed en moet een dekbed dus zacht aanvoelen. Als je opzoek bent naar een zacht, licht en comfortabel dekbed dan is een donzen dekbed een goede keuze. Ben jij benieuwd waarom? Hieronder vertellen wij je graag wat de voordelen zijn van een donzen dekbed. 

Welke verschillende donzen dekbedden zijn er? 

Grofweg kunnen we onderscheid maken tussen twee soorten donzen dekbedden: ganzen- en eenden dons. Het grote voordeel van dekbedden met deze vulling is het lichte materiaal en de isolerende werking. Hierdoor houdt een donzen dekbed je goed warm gedurende de koudere maanden. Het verschil tussen een ganzen- en eenden donzen dekbed zit voornamelijk in de isolatiewaarde, het gewicht, de prijs en de duurzaamheid. Zo is een eendendons schaarser dan ganzen dons, waardoor ganzendons relatief een stuk kostbaarder is. Daarnaast is eendendons iets minder duurzaam dan ganzendons en heeft ganzen dons een betere isolatie waarde.

Wat zijn de voordelen van donzen dekbedden 

Ondanks dat ganzen- en eenden dons van elkaar verschillen, hebben donzen dekbedden in het algemeen een aantal voordelen: 

Vederlicht

Donzen dekbedden zijn wellicht de lichtste dekbedden die er bestaan. Doordat er veel lucht tussen de dons blijft zitten dat opgewarmd wordt door lichaamswarmte krijg je snel een comfortabel gevoel. Dons is daarnaast ideaal om een constante temperatuur te behouden. 

Weinig onderhoud 

Vanzelfsprekend houdt iedereen van een schoon en fris bed. Een donzen dekbed hoeft echter maar eens in de vier a vijf jaar te wassen. Als je het dekbed dagelijks opschud en laat luchten in buitenlucht dan is dit voldoende. 

Jarenlang plezier

Een donzen dekbed gaat enorm lang mee. Als je je dekbed goed onderhoud, kan een donzen dekbed wel 10 jaar mee gaan. 

Natuurlijk, anti allergisch en ademend

Dons is natuurlijke vulling. Het is afkomstig van eenden of ganzen. Dit is een natuurlijk materiaal dat zeer goede isolerende en vochtregulerende eigenschappen heeft. Dons is het materiaal dat weinig vocht opneemt en daardoor geen leefomgeving biedt voor de huisstofmijt. 

Waar koop je een dekbed? 

Nederlanders kopen steeds meer online. Ben jij inmiddels overtuigd van de voordelen van een donzen dekbed? Dan wil je er wellicht een aanschaffen. In het verleden ging je hiervoor wellicht naar een winkel, maar tegenwoordig kan je ook online een dekbed aanschaffen. Via het internet kan je verschillende dekbedden goed met elkaar vergelijken. Ben jij daarnaast op zoek naar een bijpassend hoofdkussen, bijvoorbeeld ook van dons? Dan kan je je hiervoor ook wenden tot het internet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *