Tips om een uitnodigende huiskamersfeer te creëren

De woonkamer is de plek waar je je gasten vermaakt en waar je zelf veel tijd in doorbrengt. Meestal is de woonkamer het eerste deel dat mensen zullen zien, en daarom is het de best gedecoreerde ruimte. Er zijn momenten dat dit gebied wordt veranderd in een thuisbioscoop en soms is het een studiegebied. Familie en vrienden verzamelen zich in de woonkamer.

Een ontwerp zou de persoonlijkheid van de huiseigenaar moeten vertellen. Zorg ervoor dat je jouw woonkamer zo inricht dat het een positieve impact heeft op de bezoekers. Als je dat doet, zullen je familie en vrienden zeker van je huis houden en zullen ze geïnspireerd raken om ook hun eigen huis opnieuw te ontwerpen! Wees een inspiratie voor anderen! Creëer een echt uitnodigende huiskamersfeer door middel van onderstaande tips.

Om inspiratie op te doen is het ook altijd leuk om een kijkje te nemen op de website van solfelt

Kies interessante meubels

Wat je woonkamer maakt, zijn de meubels erin. Kies meubels die je woonkamer een spannende uitstraling geven. Het zou beter zijn als je gestoffeerde stukken dezelfde kleur en stof hebben. Kies ook de juiste maten. Gebruik geen extra grote meubels als je ruimte maar klein is. Gebruik ook geen te kleine meubels als je ruimte groot is. Een passende Eichholtz salontafel kan er bijvoorbeeld al voor zorgen dat je woonkamer een beter geheel wordt. Als je denkt dat je vaak gaat herinrichten, dan kun je het beste kiezen voor meubelen met wieltjes. Ook salontafels kun je vinden met wieltjes, maar let er dan wel op dat de wieltjes ook op slot gezet kunnen worden om ongelukken te voorkomen.

Breng de natuur naar binnen

Vergeet niet om uw ruimte wat leven in te blazen. Er is geen reden waarom kamerplanten in de slaapkamer moeten worden bewaard – kamerbomen in pot kunnen ook geweldig zijn voor gangen. Het hebben van iets verticaals als een vijgenboom kan de aandacht trekken. Planten kunnen een benauwde kamer ook fris laten aanvoelen.

Denk goed na over je verlichting

Verlichting is belangrijk voor de sfeer in huis. Kies voor lampen die ook decoratief zijn. Of kijk naar meubelsets om de kamer bij elkaar de brengen. Zoals de Eichholtz lampen die meteen een focusgebied kunnen creëren in de kamer. Vergeet het bestaan van gemonteerde lampen niet. Maak gebruik van gemonteerde verlichting samen met tafellampen en vloerlampen. Terwijl tafellampen en vloerlampen vloeroppervlak in beslag nemen, zijn gemonteerde lampen decoratief en functioneel terwijl ze de ruimte optimaliseren. Bij de bank kun je bijvoorbeeld een hanglamp plaatsen voor als je een boek leest.