Kweek met je wietzaden nieuwe planten

Wat kun je doen met wietzaden? Planten natuurlijk! Alle flora die zaden opleveren, doen dit om de een volgende generatie planten te creëren. Dit is een natuurlijk proces en cannabis is daar geen uitzondering in. Als je je zaden verzorgd met de juiste omgevingscondities, door onder andere vocht en temperatuur te regelen, zullen ze gaan ontkiemen en beginnen te groeien. Door jonge planten te voeden met het juiste licht, waterhoeveelheid en voedingsstoffen, kunnen ze groeien tot een grootte die geschikt is voor bloei.

wietzaden kopen

Een wietplant heeft meer dan tien uur duisternis nodig om tot bloei te komen. Daarom worden ze ook wel een “korte dag plant” genoemd. Dit kun je zelf simuleren door de aan / uit-lichtcyclus in je kweekruimte aan te passen. Observeer je de planten goed, dan zul je merken dat je onderscheid kunt maken tussen welke vrouwelijk zijn en welke mannelijk. Verwijder alle mannelijke planten, terwijl je ze identificeert, tenzij je zaad wilt produceren. Met een paar maanden van ijverige zorg ben je klaar om je eigen gratis wiet te oogsten!

Nooit geweten dat het zo’n rijke voedselbron is.

Volgens sommige onderzoekers kweekt de mens al millennia lang cannabis als voedselbron. Wietzaden zijn rijk aan gezonde vetten en bevatten eiwitten, alle negen essentiële aminozuren, kalium, ijzer, vitamine A en voedingsvezels. De zaden bevatten ook zink en magnesium en van nature weinig koolhydraten. Hele zaden kunnen worden omgezet in hennepmelk door er water toe te voegen en door de blender te halen. Daarna zeef je het geheel. Hele zaden kun je ook roosteren, maar sommige vinden de schillen niet smakelijk en moeilijk verteerbaar.

verpakking

Marihuana Zaden kun je ook pellen en als hennep harten gebruiken. Om de zaden te pellen leg er zoveel mogelijk als één laag tussen twee snijplanken en tik er met een hamer op, of kraak ze met de bodem van een kookpan op de snijplank, net als je hele peperkorrels kraakt. Gooi ze in een emmer met water en roeren maar. Hierdoor komen de schillen boven drijven. Schep ze af voordat je de hennep harten gaat persen en drogen. Strooi hennepzaden over de yoghurt, salades of havermout om de smaak van een milde nootachtige crunch toe te voegen die boordevol gezonde voedingsstoffen zit.