Hulp nodig bij het aanschaffen van heren ringen?

Ben je van plan om een vriend of jezelf te verrassen met een ring? In deze blog geef ik je de belangrijkste informatie over ringen. Denk hierbij aan de verschillende soorten materialen, grootte en kleuren.

Verschillende materialen

Heren ringen zijn bekend om de verschillende materialen. Denk hierbij aan gouden, stalen & zilveren  heren ringen. Gouden ringen worden voornamelijk gebruikt als trouwring, omdat de vrouwen voornamelijk van goud houden.

Stalen ringen zijn relatief gezien goedkoper  ten opzichte van gouden en zilveren ringen. Als je geen hoog budget hebt, dan kan je voor stalen ringen kiezen. Stalen ringen zijn bekend om sterke, lichte en krasbestendige eigenschappen. Je zou de ring makkelijk twee jaar lang kunnen dragen zonder krassen. Zilveren en gouden ringen zijn iets anders.

Hoe vind ik mijn maat?

Zilveren ringen met steen zijn meestal groter dan zegelringen voor heren. Dit komt puur doordat de steen zwaar is, waardoor de buitenkant van de ring ook dikker moet worden. Zegelringen staan ook wel bekend voor het dragen van een symbool of familiewapen. In de middeleeuwen werden deze ringen voornamelijk door de adel gebruikt. Het was dus verboden voor een normale burger om zulke ringen te dragen.

De maten zijn verschillend en beginnen al vanaf 58 t/m 71. Het is echter belangrijk om op twee manieren je ringmaat op te meten.

Welke kleuren zijn er?

Dit hangt van de aanbieder af. De meeste aanbieders verkopen kleuren die veel wordt verkocht. Een wat kleinere webshop of juwelier zal dus minder kleuren ter beschikking hebben.