Hoe kies je de juiste executeur?

Bij het opmaken van je testament kun je ervoor kiezen om een executeur of een notaris executeur aan te wijzen. Deze persoon zal zorgen voor een eerlijke verdeling van de erfenis. Het kiezen van een executeur is niet iets wat je zomaar doet. Je moet er rekening mee houden dat de executeur er wel enkele tientallen uren aan kwijt is en het is ook een grote verantwoordelijk. In dit artikel leggen wij je uit hoe je de juiste executeur kiest.

notaris executeur

Dierbare

Je kunt ervoor kiezen om een dierbare als executeur aan te wijzen. Dit is vaak ook fijn voor de erfgenamen, omdat dit waarschijnlijk iemand is die ze ook kennen. Wel is het slim om te kiezen voor iemand die geen erfgenaam is en dus geen persoonlijk belang heeft. Daarbij moet de persoon ook financieel inzicht hebben en kunnen omgaan met de emoties van de erfgenamen.

Notaris executeur

Het is ook mogelijk om een bedrijf of rechtspersoon als executeur aan te stellen. Dit kan bijvoorbeeld een notaris executeur zijn. Een notaris heeft veel verstand van financiƫle zaken en kan ook omgaan met de emoties van de erfgenamen.