Een ergonomische muis gezocht? Neem er een met deze functionaliteiten

ergonomische muis

Er zijn ruimschoots genoeg redenen om een ergonomische muis te prefereren boven een standaardmuis. Zeker als je veel tijd doorbrengt op de computer is het namelijk zaak gebruik te maken van kwalitatief goede materialen. Zo reduceer of voorkom je namelijk tal van lichamelijke klachten. Een ergonomische muis is hierbij een van de belangrijkste dingen, want de muis is misschien wel het onderdeel van de computer dat je het vaakst gebruikt.

De juiste vorm en grootte

Het belangrijkste aspect aan een ergonomische is dat de vorm en de afmeting correct zijn. Wat betreft de afmeting: deze moet afhangen van de grootte van jouw hand. De vorm van een goede ergonomische muis is verder dikwijls verticaal. Je hand houdt zich dan in een hoek van rond de zestig graden.

Aan te passen knoppen

Sommige ergonomische muizen hebben de ideale functie van aanpasbare knoppen. Hiermee kun je een standaardfunctie toewijzen aan de knoppen van je muis. Dit is handig als je bijvoorbeeld enorm vaak gegevens moet kopiëren en plakken.

Pauzefunctie

Tenslotte is het uit zelfbescherming handig om een muis met pauzefunctie te nemen. Deze functie herinnert je er namelijk fijntjes aan wanneer het tijd is om even te pauzeren en je bureau te verlaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *