De voordelen van een dakraam in je woning

Een zolder kan vochtig worden en dat kan voor schimmel zorgen. Goede ventilatie is daarom erg belangrijk. Het is alleen niet op elke zolder mogelijk om veel ramen open te zetten. Heb je weinig ruimte op de muren maar wel een dak? Dan kun je een dakraam aanbrengen om de ventilatie te bevorderen. 

Vochtige zolders

Dakraam

Met name een kelder en zolder kan heel vochtig worden. Dit heeft te maken met een gebrek aan ventilatie en contact met de weersomstandigheden. Een kelder ligt immers deels onder de grond en een zolder zit direct onder het dak, waar alle sneeuw en regen op valt door het jaar heen. Een zolder met een vochtprobleem is lastig om te lossen omdat het vaak vrij hardnekkig is. Een andere mogelijkheid dan ventileren heb je vaak niet maar hoe doe je dat als je geen of weinig ramen hebt in je zolder? Hoe kan je ramen tegenover elkaar open zetten als je maar een enkel raam hebt? Dan is het dakraam misschien de oplossing.

In het dak aanbrengen

Dakraam

Zoals de naam al doet vermoeden kun je een dakraam dus in het dak aanbrengen. Daardoor is het een ruimtebesparende oplossing. Bovendien kun je een dakraam gebruiken van Bouw-handel.nl om het dak te betreden. Soms moet dit gebeuren, bijvoorbeeld voor een grote schoonmaak. Via zo’n dakraam het dak betreden is dan een stuk veiliger dan via een ladder op de grond, zeker als je een hoge woning hebt.